Tietoa MN-festarireissusta

Maata Näkyvissä festariretkelle lähtijän kirje 2018 (Jos olet muu kuin rippikoululainen ja haluat mukaan, Tied. ja ilm. ti 13.11. mennessä Sailalle p. 040-8049 643)

FAKTAT:

1. Lähtö tapahtuu Seurakuntakodin parkkipaikalta lauantaina 17.11.2016 klo.8.00.
2. Paluu samaan paikkaan on sunnuntaina 18.11. noin klo.18.00
3. Tämän vuoden uusilta riparilaisilta matka on ilmainen. Isoskoulutuslaisille matka maksaa 20€ ja muilta 30€. Ulkopaikkakuntalainen saa ilmaisen kyydin, jos bussissa on tilaa.
4. Kaikilla alle 18 -vuotiailla tulee olla tämän kirjeen liitteenä oikein täytettynä ”HUOLTAJAN SITOUMUSLAPPU”. Bussiin ei nousta ilman sitä! (rippikoululaisilla riittää ilmoittautumislomake, lapussa pitää näkyä mahdolliset sairaudet ja lääkitykset)
5. Retken valvojina ovat seurakunnan työntekijänä Saila Kuuskoski sekä vapaaehtoiset Krista ja Rauno Palomäki sekä Esa Vuorenmaa.

MUISTA MUKAAN:

1. HUOLTAJAN SITOUMUSLAPPU
2. Majoittumistarvikkeet (makuupussi ja makuualusta EI ilmasänkyä), voi säilyttää bussissa päivän. Pakkaa yötavarat kassiin ja ota tarvittaessa pienempi reppu tai laukku mukaan tapahtumaan päiväksi.
3. Peseytymisvälineet mahdollista suihkua ja hampaita varten
4. Omat reseptilääkkeet ja särkylääkkeet (lääkkeistä lisää jäljempänä)
5. Korvatulpat (vaikka äänenvoimakkuutta tarkkaillaan, ovat ne silti hyvät) jaetaan myös bussissa.
6. Jotain vaihtovaatetta (vaikka itse olisitkin aina siisti, joku voi kaataa ruokailussa tarjottimen päällesi…)
7. Retkeen kuuluu la lounas ja iltapala sekä su aamupala ja lounas. Taskurahaa voi varata, jos haluat ostaa paikanpäältä vielä grillipurtavaa, herkkuja tai kotiin levyjä tai kirjoja. Grillit ovat jäähallin hinnoin! Matkoilla on yhdet taukopysähdykset. Omat eväät sallittu.

RETKISÄÄNNÖT PÄHKINÄNKUORESSA:

• Festarialueelta ei poistuta päivällä.
• Majoituksesta ei poistuta yöllä.
• Retkeläiset eivät saa käyttää päihdyttäviä aineita.
• Tupakointi sallittu vain festarijärjestäjien osoittamassa paikassa ja 18v täyttäneillä. Jos tupakointia havaitaan alle 18 -vuotiaiden keskuudessa, otetaan yhteys kotiin. Mikäli vanhemmilla on tiedossa alaikäisen tupakointi, niin yhteys retken järjestäjiin.
• Retkeläisten tulee olla sovittuna aikana sovitussa paikassa yhteiskuljetusten sujumiseksi.
• Jos retkeläinen ei halua sopeutua annettuihin sääntöihin, niin tarvittaessa ja yhteisymmärryksessä huoltajan kanssa, retkeläinen toimitetaan omalla kustannuksella kesken retken kotiin.

VIELÄ MUUTAMIA TÄRKEITÄ JA HUOMIOIMISEN ARVOISIA ASIOITA:
 
1) Lähde reissuun ladatulla kännykällä, koska sen lataus on vaikeaa paikanpäällä!
2) Vältä turhaa tavaraa mukanasi.
A. Turha tavara hukkuu helposti.
B. Turhan tavaran kantaminen on raskasta koko viikonlopun.
C. Turha tavara hidastaa turvallisuustarkastuksia (turvatarkastus on JOKA kerta, kun mennään tilaisuuksiin sisään).
3) Turun alueella paksujen ilmatäytteisten varavuoteitten (sähköisellä ilmapumpulla varustetut) käyttö kiellettiin viranomaisten taholta. Tästä johtuen ne ovat kielletty myös festareilla. Sallittu makuualusta on perinteisen retkeilykäyttöön suunniteltu makuualusta
4) Mukana saa kantaa vain avaamattomia ”pillimehuja”. Kaikki pullot esim. limpsa – ja vesipullot ovat kiellettyjä ja poistetaan turvatarkastuksissa!
5) Festareiden ohjelma on näkyvissä netissä www.maatanakyvissa.fi, käy katsomassa ja lue myös turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät infosivut. 

LÄÄKKEET: Kaikki lääkkeet on otettava tunnistettavassa muodossa mukaan, esim. leikata levystä pillerit mukaan niin, että levyn takana näkyy lääkkeen nimi. Kaikkien mukana olevien reseptilääkkeiden nimet on kirjoitettava ”HUOLTAJAN SITOUMUSLAPPUU:n” välttyäksemme väärinkäsityksiltä. Riparilaiset voivat antaa lisäpaperin lääkkeistä, jos jotain lisättävää rippikouluilmoittautumiskaavakkeeseen.
Huoltajan sitoumuslappu on luottamuksellinen ja hävitetään asiaan kuuluvasti. Turkuhallissa on tiukat ohjeet turvatarkastuksista, vaikka MN -festareilla ei ole ollut koskaan turvallisuusongelmia. Turkuhallin ohjeiden mukaan suoritetaan sisään tuleville tarkastukset ja niiden yhteydessä esille tulevat pillerit tarkastetaan.

Jos sinulle jäi vielä jotain kysyttävää, soita p.040-8049643tai lähetä s-postia saila.kuuskoski@evl.fi. Jos et vielä ole tallentanut Sailam numeroa, niin tee se nyt. Tervetuloa mukaan Euroopan suurimpaan nuorten kristilliseen tapahtumaan n. 20 000 muun festarilaisen kanssa!

Rippikoulu on elämää varten

Hyvä vuoden 2019 rippikoululainen, 

Tämä on kirje vanhemmillesi ja Sinulle, joka olet syntynyt vuonna 2004 ja kuulut Jämijärven seurakuntaan. Kirjeessä on perustietoa vuoden 2019 rippikoulusta.

 

Jämijärven seurakunta liittyy osaksi Kankaanpään seurakuntaa vuoden 2019 alusta. Tämä merkitsee sitä, että alkavana vuonna jämijärveläisillä nuorilla tulee olemaan useita erilaisia mahdollisuuksia rippikoulun käymiseen.

 

Rippikouluja tulee olemaan 6. Niihin sisältyy pääjakso sekä viikonlopun pituinen tukijakso. Rippikouluja järjestetään seuraavasti:

  1. Talvileiri Hakoniemessä 26.1.; 23.2. -2.3. Tukijakso on 3.-5.5.. Konfimaatio Kankaanpäässä 26.5. Vastaava opettaja Iikka Kyllönen.
  2. Kesäleiri Honkajoen srk:n leirikeskuksessa Jyllinhovissa 30.5., 2.-9.6.; 12.6. Tukijakso 11.-13.1. Konfirmaatio Honkajoella tai Kankaanpäässä 16.6. Vastaava opettaja Johan Lampinen.
  3. Kesäleiri Hakoniemessä 19.-28.6. Tukijakso 18.-20.1. Konfirmaatio Jämijärvellä 30.6.
  4. Kesäleiri Hakoniemessä 1.-10.7. Tukijakso 1.-3.2. Konfirmaatio Kankaanpäässä 14.7. Vastaava opettaja Tom Nyman.
  5. Kesäleiri Hakoniemessä 11.-20.7. Tukijakso 8.-10.2. Konfirmaatio Kankaanpäässä 28.7. Vastaava opettaja Ahti Iivonen.
  6. Päiväleiri Hakoniemessä 22.7. – 2.8. Tukijakso 15.-17.2. Konfirmaatio Kankaanpäässä 4.8. Vastaava opettaja Iikka Kyllönen

Rippikoululeirien hinta on 140 €. Talvirippikoululaisten ohjelmaan kuuluva retki maksaa lisäksi 50 euroa. Päivärippikoulu on maksuton, mutta ruokailusta Hakoniemessä peritään 50 euron maksu.

Kankaanpään seurakunnan vastaava nuorisotyönohjaaja Juha Erkkilä vierailee Jämijärven keskuskoulussa pe 19.10. Tässä yhteydessä ensi vuoden rippikoululaisille kerrotaan lähemmin rippikouluista ja niihin ilmoittautumisesta.

 

Kaikkien jämijärveläisten rippikoululaisten ensimmäinen kokoontuminen on vanhassa pappilassa to  1.11. klo 18.00-19.30.  Toinen kokoontuminen on su 4.11 klo 18 pidettävä iltamessu, johon myös vanhemmat ovat tervetulleita. Messun jälkeen n. klo 19 tarjotaan kirkkokahvit ja pidetään vanhempien ja rippikoululaisten infohetki seurakuntakodilla. Tilaisuudessa kerrotaan lähemmin Turun festarimatkasta 17.-18.11., minkä lisäksi rippikoululaiset saavat matkakirjeen. Adventin aikana tai jouluaikana jokaisen tulee osallistua yhteen sunnuntain jumalanpalvelukseen tai aattohartauteen. Käynnistä tehdään vapaamuotoinen raportti, josta käy ilmi saarnan pääajatukset.

 

Kankaanpään laajentuneen seurakunnan kaikkien riparilaisten startti ja gospelkonsertti on la 26.1. klo 17 Kankaanpää-salissa.

 

Tehdään rippikouluvuodesta yhdessä mieliinpainuva kokemus. Tervetuloa rippikouluun!

 Jorma Pitkänen, kirkkoherra  jorma.pitkanen@evl.fi;  040-8049 641
 Juha Erkkilä, nuor.työnohj.  juha.erkkila@evl.fi; 044-713 3525

 

Ulkoläksyt rippikoulussa

10 Käskyä

1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia. 

2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä. 

3. Pyhitä lepopäivä. 

4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi. 

5. Älä tapa. 

6. Älä tee aviorikosta. 

7. Älä varasta. 

8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi. 

9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta. 

10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

 

Apostolinen uskontunnustus

Minä uskon Jumalaan, Isään, Kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan,   

ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita,  

 ja Pyhään Henkeen, pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän.

 

Isä meidän -rukous

Isä meidän, joka olet taivaissa. 
Pyhitetty olkoon sinun nimesi.  Tulkoon sinun valtakuntasi.  Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.    Ja anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.    Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta.  Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti.   Aamen.

 

Herran siunaus

Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä. Herra kirkastakoon kasvonsa teille ja olkoon teille armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa teidän puoleenne ja antakoon teille rauhan.
Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

 

Joh. 3:16

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

 

Kaste- ja lähetyskäsky (Matt. 28: 18-20)

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."

Konfirmaation kulkue
Rippikoulun konfirmaatio
Diakoni
Kirkkotie 14 b
38800 JÄMIJÄRVI

Työhöni kuuluu diakoniatyötä 80% ja nuorisotyötä 20%. Työssäni tapaan eri-ikäisiä ja hyvin erilaisissa elämäntilanteissa eläviä seurakuntalaisia. Diakoniatyössä tapaan seurakuntalaisia vastaanotolla tai kotikäynneillä sekä järjestän ryhmätoimintaa esim. Toivontupa. Nuorisotyössä rippikoulu, isoskoulutus ja päivänavaukset ovat työtehtäviäni.  Työssäni mieluisinta on kohdata ihmisiä arjen keskellä. Ota rohkeasti yhteyttä , kun kaipaat luottamuksellista kuulijaa  kipuillessasi erilaisten kysymysten kanssa.

Onko mielessäsi liian monta huolenhäivähdystä tai asioita joiden yli on mahdotonta yksin päästä?

Haluaisitko, että seurakunnasta tultaisiin kotiisi, kun et itse pääse lähtemään seurakuntaa?

Painaako taloudellisen huolet mieltäsi?

Näyttääkö tulevaisuus vain harmaalta?

Olisiko paikkasi vapaaehtoistyössä?

Perheeni kanssa tavallista kotielämää vietämme Kankaanpään Veneskoskella. (Piilomainos: Tervetuloa kesäteatteriin!) Lapsiperheen arjessa äidin harrastukset ovat ilmeisesti kotityöt ja lisäksi haaveet käsitöistä ja soffalle lösähtämisestä.

Kirkkoherra
Kirkkotie 14 a
38800 JÄMIJÄRVI

 Tehtäviini kuuluvat moninaiset papin työt: jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset sekä hartaudet. Lisäksi olen aktiivisesti mukana rippikoulu- ja nuorisotyössä. Esimiestehtävät, toiminnan suunnittelu sekä hallinto kuuluvat nekin työhöni.

Menneenä vuonna minua ilahduttivat seurakuntalaisten kanssa pidetyt avoimet jumalanpalvelusten suunnittelupalaverit. Esille nousi tuoreita ideoita: paikallisten yhdistysten ja järjestöjen kanssa toteutettavat kirkkopyhät, musiikkivieraiden aiempaa aktiivisempi kutsuminen sekä toteutustavaltaan kokeiluluontoiset messut.

Harrastuksiini kuuluvat liikunta, esim. salibandy, sekä valokuvaus.